ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πεζοπορία – Ορειβασία

THEOXENIA HOTEL

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ : Λιμάνι – Βασιλάδι (Ορειβασία , περπάτημα )

Η μόνη μικρή δυσκολία που υπάρχει μερικές φορές είναι η παλίρροια στο δίαυλο και στο γεφυράκι κάτω από τον δρόμο. Απόσταση 6,53 χιλ. και με επιστροφή απ΄τα ίδια 13 χιλ. Διάρκεια με επιστροφή 2ώρες και 10 λεπτά.

ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ Αγ. Κυριακή-Τσακαλάκι-Αγ. Κυριακή (Oρειβασία , περπάτημα)

Η ανάβαση έγινε από τον ΕΟΣ Ναυπάκτου και τον Ορειβατικό Μεσολογγίου στις 28/9/2014. Στην αρχή η διαδρομή περνά μέσα από ελατοδάσος με σχετική κλίση και στην συνέχεια σε γυμνό τοπίο με μικρότερη κλίση.

ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ : Χούνιστα-Αγ. Παρασκευή (Ορειβασία , περπάτημα )

Η διαδρομή ξεκινάει από τον Αι Γιώργη της Χούνιστας. Το μονοπάτι κινείται μέσα σε χαμηλή κυρίως βλάστηση με πολλές κουμαριές και έχει πολλά σημεία με πολύ καλή θέα προς την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου. Από την κορυφογραμμή και μετά κινείται σε υπέροχο δάσος βελανιδιάς και καταλήγει στο εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής σε σημείο με πολλά πλατάνια. Διάρκεια διαδρομής με επιστροφή 3ώρες και 30 λεπτά. Υψόμετρα : Χούνιστα 495 μ. Κορυφογραμμή 858 μ. Αγ. Παρασκευή 660 μ.

ΚΛΟΚΟΒΑ : Ζελιος-Αν. Καλαβρούζα (Ορειβασία , περπάτημα )

Το μονοπάτι αρχίζει από το ξενοδοχείο του Ζέλιου επί της Ε.Ο.Αντιρίου – Μεσολογγίου, υπάρχει σχετική σήμανση. Ολόκληρη η διαδρομή είναι σηματοδοτημένη με παλιά όμως σημάδια αλλά σε κάποια σημεία χρειάζεται βελτίωση. Το έδαφος είναι βραχώδες αλλά υπάρχουν και δασικές εκτάσεις στην Α-ΒΑ πλευρά. Νερό στην διαδρομή δεν υπάρχει. Από την κορυφή έχει θαυμάσια θέα στον Πατραϊκό και το Ιόνιο. Διάρκεια διαδρομής 5ώρες & 30 λεπτά, απόσταση 9 χιλ., υψομετρική διαφορά 947 μέτρα, και υψόμετρο 1029μ.