ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Περιήγηση – Ξενάγηση

THEOXENIA HOTEL

-ΚΗΠΟΣ ΗΡΩΩΝ

Ο Κήπος των Ηρώων αποτελεί τη μοναδική περιφερειακή γλυπτοθήκη της Ελλάδας, το μοναδικό ιστορικό πάρκο.                                                                                                         

-ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ (ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ)

-ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

Στεγάζεται σε ένα από τα τρία οικήματα που «σώθηκαν» από την ολική  καταστροφή της πόλης, που χρονολογείται από τον δέκατο όγδοο αιώνα. Είναι το σπίτι του Αθανασίου Ραζηκότσικα, στρατιωτικού διοικητή των Μεσολογγιτών. Η μόνιμη μουσειακή συλλογή της «Διεξόδου» είναι άριστα εκτεθειμένη, σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης Μουσειολογικής Επιστήμης, ενώ κατά καιρούς πραγματοποιούνται είτε μοναδικές πρωτότυπες, είτε μεταφέρονται στο χώρο της, αξιόλογες και ενδιαφέρουσες εκθέσεις.           

-ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΚΙΑΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗ

-ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΚΙΑΣ ΠΑΛΑΜΑ

Στεγάζεται στο παλαιότερο κτίριο της πόλης, το πατρογονικό σπίτι του Κωστή Παλαμά. Εξιστορείται η δράση της οικογένειας Παλαμά, οι οποίοι λειτούργησαν στο Μεσολόγγι το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ελλάδας, την «Παλαμαία Ακαδημία», πολύ πριν την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ο επισκέπτης δύναται να παρατηρήσει αντικείμενα που έχουν να κάνουν με τη λιτή, λαϊκή ζωγραφική, με την ύφανση, το κέντημα, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την επαγγελματική αλιεία

Αρχαιολογικά μνημεία

Επίσκεψη  στον Αρχαιολογικό χώρο της Πλευρώνας, μιας από τις σημαντικότερες πόλεις της Αιτωλίας του 3ου αι. π.Χ .Περπατήστε μέσα από τις Πύλες του αρχαίου τείχους για να θαυμάσετε το αρχαίο Θέατρο και  την αρχαία Αγορά.

Φεύγοντας από την Πλευρώνα προς το Αιτωλικό (μικρή Βενετία), ένα από τα μικρότερα κατοικήσιμα νησάκια της Μεσογείου, μπορείτε να επισκεφτείτε   το Μουσείο χαρακτικής της Βάσως Κατράκη , ιστορικές εκκλησίες και ένα παραδοσιακό τοπικό ναυπηγείο.

Μία ξεχωριστή επίσκεψη είναι στην Καλυδώνα, μια Ομηρική πόλη η οποία συμμετείχε στον Πόλεμο της Τροίας, όπου υφάνθηκε ο μύθος του Καλυδώνιου Κάπρου. Το  

Επίσκεψη στα Ρωμαϊκά Λουτρά δίπλα στο χωριό του Αγίου Θωμά.

Οινιάδες. Περπατώντας στην αρχαία πόλη θα δείτε  ένα από τα πιο γνωστά και ενεργά αρχαία Θέατρα, στο οποίο διοργανώνονται παραστάσεις το καλοκαίρι. Επίσης θα επισκεφτείτε και  το αρχαίο Λιμάνι (Νεώριον)

Παρατήρηση πουλιών